5 redenen om Vlissingen te bezoeken

Ben je al in verleiding? Als je deze vijf Vlissingen-tips hebt gelezen wil je deze levendige havenstad zeker bezoeken! Lees hier alles over de boulevard, maritieme sferen, festivals, topterrassen en meer.

De boulevard van Vlissingen

Vlissingen heeft eigenlijk geen boulevard, maar kilometers aan verschillende boulevards. Het bekendst zijn Boulevards Evertsen, Bankert en de Ruyter waar veel Vlissingers een avondwandeling maken of in het weekend een frisse neus halen. Ook heb je hier zalige terrassen met een majestueus uitzicht over de Westerschelde en het drukke scheepvaartverkeer. Vanaf de iets rustigere groene boulevard kun je trouwens ook genieten van prachtige weidse uitzichten over het water.

Er is altijd wat te doen!

Vlissingen is een echte evenementenstad. In het voorjaar zijn er de eerste grote feestdagenmarkten en daarna volgt een seizoen lang aan festiviteiten en festivals. Bevrijdingsfestival Zeeland, Cuisine Machine, het straattheaterfestival Festival Onderstroom, Rescue Vlissingen en Film by the Sea zijn grote namen op de festivalkalender en één keer in de vijf jaar is het Sail de Ruyter. Maar er zijn eigenlijk het hele jaar door optredens, buurtfestivalletjes, theatervoorstellingen, dancefeesten en meer. In Vlissingen kun je je gewoonweg niet vervelen.

Bekijk de evenementen

Overal kunst in Vlissingen

Het ruwe, ongepolijste uiterlijk van Vlissingen vormt een inspiratie voor kunstenaars die overal in de stad hun sporen achtergelaten. Bijna nergens vind je zoveel kunst op straat als in Vlissingen en dat in alle soorten en maten. De boulevard is een mooie plek om te kijken. Hier staat een heel breed scala aan verschillende beelden (van klassieke zeehelden tot meer abstract werk). Net als de stad zijn veel beelden stoer en ze hebben vaak stevige lokale wortels. Wil je alles ontdekken over kunst in Vlissingen, loop (of fiets) dan de kunstroute.

Maritiemer wordt het niet

Vlissingen is tot in haar kleinste poriën een maritieme stad. Dit is de geboortegrond Michiel de Ruyter. De boulevards zijn vernoemd naar zeehelden. Je kunt er perfect zien hoe zeereuzen over de Westerschelde varen (zo dicht bij dat je ze bijna kunt aanraken) en hoe loodsboten bij hen aanleggen. De oude dokken lopen tot diep in het stadshart en bij Scheepswerf Amels & Damen zie je enorme superjachten in aanbouw. Wil je meer weten over de maritieme historie van Vlissingen en Zeeland? Dan kun je uren rondkijken in het muZEEum in een wereld van scheepswrakken, onverschrokken ontdekkingsreizigers en kaapvaarders.

Heerlijk eten en borrelen

Het barst in Vlissingen van de fijne restaurants, zalige terrassen (vaak met fantastisch uitzicht over de Westerschelde) en goede gelegenheden voor een gezellige borrel. Als havenstad is Vlissingen behoorlijk multiculti en als je even zoekt, vind je er de meest fantastische Surinaamse, Portugese, Aziatische en Griekse eethuizen. En natuurlijk is er hier ook een fantastisch aanbod aan verse vis en zeevruchten uit de Zeeuwse wateren.

Kies je eigen plekje uit