Bereikbaarheid en parkeren

Vlissingen, Ritthem en Oost-Souburg zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets, auto en verschillende vormen van collectief vervoer.

Openbaar vervoer

Vlissingen en Oost-Souburg hebben twee keer per uur een directe intercityverbinding naar Amsterdam. De Westerschelde Ferry verbindt Vlissingen met Breskens en er rijden verschillende buslijnen door Vlissingen. Belangrijke bushaltes zijn het Stationsplein, Prins Hendrikweg (HZ en Scalda), Aagje Dekenstraat (binnenstad) en de Koudekerkseweg (Ziekenhuis en Woonzorgcentrum Ter Reede).

Unieke (en leuke!) vormen van vervoer zijn de zonnetrein en de watertaxi. Ze vormen de verbinding tussen het stationsgebied en de binnenstad.

Fiets

Vlissingen wil een fietsvriendelijke stad zijn. Daarom vind je in de stad mooie en goed onderhouden routes. Die verbinden de woonwijken met de binnenstad en de omgeving. De belangrijke routes krijgen extra aandacht bij winterweer, dus ook ’s winters kun je je hier prima verplaatsen.

Alle toeristische attracties zijn ook goed per fiets te bereiken. Ook zijn er verschillende recreatieve fietsroutes, zoals de FIKS knooppuntroutes. Een prachtig fietspad leidt vanaf Station Vlissingen over de fietsstraat op de boulevards naar de duinen langs de Noordzeekust. In de landelijke omgeving van het Ritthem is het ook mooi fietsen. Station Vlissingen is het startpunt van de Landelijke Fietsroute Schelde Rhein (LF13) en Vlissingen is een belangrijke schakel in de Landelijke Fietsroute langs de Noordzeekust (LF1).

Auto

De A58, Rondweg Koudekerke en de Nieuwe Vlissingseweg zijn de belangrijkste verbindingen van Vlissingen met andere plaatsen. De route via de Sloeweg is de beste route naar de binnenstad, het strand en de boulevards. Houd als automobilist rekening met bloktijden op de Sloebrug.

Parkeren

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de binnenstad. Van april tot en met oktober, geldt ook op zondagen op veel plaatsen rond de boulevards betaald parkeren. Bij parkeerterreinen staan parkeerautomaten en in diverse straten staan parkeermeters. Bij de parkeermeters geldt een maximum parkeerduur van 30 minuten tot 2 uur. Parkeren in een van de parkeergarages is per uur gerekend, goedkoper. Ook kunt u met de camper terecht in Vlissingen.
Op de pagina over parkeren vindt u alle informatie.