De boulevard

Vlissingen heeft een eindeloze boulevard. Bij het station begint de groene Boulevard en kilometers verderop eindigt de stadse kustlijn van Vlissingen bij het windorgel op de Nolledijk. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en genieten van het immense uitzicht.

Zeereuzen

Vlak voor je neus varen zeereuzen voorbij. Vooral ter hoogte van Boulevard de Ruyter en Evertsen lijkt het wel of je de grote zeeschepen zo zou kunnen aanraken. Vanaf de boulevardterrassen heb je prima zicht op het scheepvaartverkeer en ook zie je hoe loodsboten hier af en aan varen om te zorgen dat alles op het water veilig verloopt.

Strandbeelden

De boulevards zijn vernoemd naar zeehelden en hier en daar kun je ze ook tegen het lijf lopen. Op de kop van Boulevard de Ruyter staat de grote admiraal zelf. Verder kom je hier Frans Naerebout en Maaike Evertsen tegen.

Skyline en architectuur

Vanaf de Nolledijk zet je de skyline van Vlissingen het mooist op de foto. En als je toch die kant op loopt, heb je ook prachtig zicht op een prachtige jaren ’30 villa: het Wooldhuis.

Gevangentoren

De opvallende toren op de boulevard is alles wat er over is van een poortcomplex uit de zestiende eeuw. Toen de stad uitbreidde en er verderop  een nieuwe poort kwam, kreeg de toren een nieuwe functie als gevangenis. Tegenwoordig is er een restaurant gevestigd in het eeuwenoude gebouw.

Glijbaan

Ook voor kinderen is de boulevard een belevenis en om het nóg een tikje spannender te maken, kun je nu ook in een knalgele glijbaan van Boulevard Evertsen glijden.