Stranden

Op zoek naar een geschikt strand voor een fijne dag aan de kust in Zeeland? Hier vind je alle info over de Vlissingse stranden zoals het gezellig drukke Badstrand, het weidse Nollestrand en de kleine getijdestranden.

Badstrand

Het Badstrand ligt pal aan Boulevard Evertsen en Bankert. Kom je naar Vlissingen, dan is dit waarschijnlijk het eerste strand dat je ziet. Een echt stadsstrand. Achter je (hoge) bebouwing en terrassen; voor je de weidse Westerschelde. Binnen een paar stappen sta je van de drukte van de stad direct in een heerlijk ontspannen omgeving. Het voelt gelijk of je op vakantie bent. En dat met een topuitzicht op de Westerschelde en voorbij varende schepen.

Zoals het hoort bij een stadsstrand ben je hier van alle gemakken voorzien. De boulevardterrassen zijn vlakbij, er is een strandpaviljoen en je kunt ligstoelen huren. Alles voor een dagje heerlijk genieten aan de kust.

Nollestrand

Ten westen van het Badstrand vind je het Nollestrand. Je loopt er over de Nolledijk zo naartoe. Het ligt direct tegen de stad aan. Toch zit je hier, met de duinen en het Nollebos in je rug, helemaal in de natuur. Natuurlijk heb je vanaf dit brede strand ook prachtig uitzicht op de Westerschelde en kun je hier zalig zwemmen. Aan de oostkant wordt het strand geflankeerd door een windorgel en strandpaviljoen. Op het strand staan strandhuisjes en slaapstrandhuisjes. Dit is letterlijk een strand om bij weg te dromen!

Westerscheldestranden

Vanaf het Nollestrand lopen de Walcherse stranden ononderbroken door tot aan Westkapelle. De stranden zijn breed en je hebt alle ruimte om te wandelen, hardlopen, stoeien, luieren zonnen of uit te waaien.

Getijdestrandjes

Een flink eind ten oosten van de grote stranden vind je langs de Groene Boulevard getijdestrandjes. Bij hoog water zijn ze verborgen onder water. Bij eb kun je er (samen met de kinderen) schelpen zoeken en kijken of je krabben en garnalen ziet in de getijdepoeltjes tussen de basaltstenen.

Veilig en schoon

Het Badstrand en Nollestrand zijn de afgelopen jaren meerdere keren onderscheiden met een Blauwe Vlag. Dat betekent dat het er schoon en veilig is. Op de grote Vlissingse stranden (naast het Badstrand en Nollestrand ook het Duinstrand en Westduinstrand langs de Westerschelde) zijn strandwachten actief. Hun post vind je op de Nolledijk en er is een strandpost naast het strandpaviljoen op Westduin. Ze zijn te bereiken via (0118) 41 98 08.