Zien & doen

Een havenstad als Vlissingen barst van de mogelijkheden om lekker actief bezig te zijn. Het is een stad van natuur en cultuur met altijd het water op de achtergrond. Op het strand kun je jezelf afmatten met een pittige training in het mulle zand. Je kunt langs het water wandelen of een fietstocht maken over dijken en duinen. De natuur is altijd dichtbij voor de nodige ontspanning. En ook de stad zelf is fijn om te ontdekken. Je kunt hier lekker shoppen en tijdens een rondleiding hoor je alles over de geschiedenis van de stad. En wil je er een helemaal tussenuit. Dan ga je het water op. De Westerschelde is een uitdagend en dynamisch vaargebied en het Veerse Meer met al haar eilandjes is ook prima aan te varen vanuit Vlissingen.

Fietsen-in-Vlissingen

Fietsen

Vanuit Vlissingen lopen er prachtige fietsroutes langs de kust (ook buitendijks) en door het binnenland. Ontdek hier de mooiste routes en onze fietstips.

Dagje-uit-in-Vlissingen

Dagje uit

Het strand van Vlissingen biedt al alles voor een mooi dagje uit, maar je kunt bijvoorbeeld ook lekker naar de film gaan en musea of attracties bezoeken.  Je vindt hier een handig overzicht van de mogelijkheden voor een dag lang vermaak in Vlissingen

Bezienswaardigheden-in-Vlissingen

Bezienswaardigheden

Je kijkt je ogen uit in Vlissingen. Standbeelden van zeehelden op de boulevard, het uitzicht over de Westerschelde, havens en oude dokken die tot diep in het stadshart lopen. Hier vind je alle info over bezienswaardigheden in Vlissingen.

Wandelen-in-Vlissingen

Wandelen

Pal aan de kust en omgeven door het platteland en de natuur van Walcheren is Vlissingen een perfecte uitvalsbasis voor een kort ommetje of een stevige wandeling. Lees meer over de wandelmogelijkheden bij Vlissingen.

Evenementen-in-Vlissingen

Evenenentenstad

Vlissingen is een echte evenementenstad. Het feest begint in mei met het Bevrijdingsfestival Zeeland en gaat de hele zomer door, via Cuisine machine en Film by the Sea naar Wonderstroom in de winter. Bekijk de evenementen in Vlissingen in dit handige overzicht.  

Shoppen-in-Vlissingen

Shoppen

Vlissingen blinkt uit in een origineel winkelaanbod. Natuurlijk vind je hier ook een aantal handige grote landelijke ketens, maar er zijn ook veel inventieve lokale ondernemers met unieke winkels en boetieks. Ontdek de beste winkeltips voor Vlissingen.

Stadswandelingen-in-Vlissingen

Stadswandelingen

Overal in Vlissingen kun je de geschiedenis van de stad terugzien. Met een rondleiding kom je op de bijzonderste plekken. Van het geboortehuis van Michiel de Ruyter tot een hofje dat je nooit zelf gevonden zou hebben. Een rondleiding is dé manier om de stad echt te leren kennen.

Watersporten-in-Vlissingen

Watersporten

Met het uitdagende vaargebied en de heerlijke golven van de Westerschelde voor de deur is Vlissingen een perfecte plek om te genieten van watersporten. Kijk hier voor alle info over watersportbedrijven waarmee je maritiem Vlissingen kunt ontdekken.