Fietsen

Vlissingen ligt heel centraal in een aantal mooie fietsroutes. Veel van die routes lopen dicht langs het water. Je kunt hier genieten van land en zee tegelijk.

Fietsroutes vanuit Vlissingen

Fiets je naar het westen, dan begint je tocht in de duinen met af en toe zicht op het strand. Daarna zoekt het fietspad de luwte van de duinen op en fiets je verder meer landinwaarts. Heb je zin in een stevige tocht? Je kunt zo tot aan de zeedijk van Westkapelle doorfietsen.

In Oostelijke richting fiets je buitendijks langs het water. Middenin de elementen en met zicht op het scheepvaartverkeer is dit ook een hele mooie route. Net voor je de haven van Vlissingen-Oost bereikt, fiets je langs Fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa.

Naar het noorden fiets je de binnenlanden in, maar ook dat kan langs het water. Er loopt een pracht van een fietsroute langs het Kanaal door Walcheren.

Uitgelichte fietsroutes

Fietsen en varen

Je bent hier nooit uitgefietst. Met de Westerschelde Ferry vaar je zo naar Zeeuws-Vlaanderen. Daar ligt ook een prachtig fietsgebied dat je op je gemak kunt verkennen. Er loopt onder andere een mooie kustroute van Breskens naar Cadzand.

De weg vinden

Over heel Walcheren en dus ook Vlissingen strekt zich een fietsknooppuntennetwerk uit. Met een fietsknooppuntenkaart stel je gemakkelijk je eigen fietsroutes samen. De kaarten zijn onder andere te koop in VVV-Inspiratiepunten en online. Ook handig: gebruik de routeplanner om je eigen route uit te zetten.