Wandelen

Heb je al gezien hóé ongelooflijk lang die boulevard is? Vanaf het station tot het windorgel ben je echt even onderweg. Gelukkig zitten er onderweg een paar gezellige terrassen waar je even bij kunt komen (en van het fantastische uitzicht over de Westerschelde kunt genieten). Vlissingen-stad heeft dus al alles in huis voor een fijne stadswandeling, maar vlak ook de omgeving niet uit. Je kunt hier je wandelschoenen flink aan het werk zetten.

Uitgelichte wandelroute

Boulevard

Een kilometer of vijf heb je een fantastisch uitzicht op de Westerschelde. De uitgestrekte Vlissingse boulevard is een fantastisch wandelgebied. Tegelijk is het ideaal voor een rondje joggen. Het mooie is dat de route allerlei verschillende kanten van Vlissingen laat zien. Je ziet de binnenhavens, kleine strandjes en natuur, maar er is ook een flink stuk met gezellige terrassen en veel levendigheid.

Nollebos

Tussen de duinen en de stad ligt het Nollebos. Een leuke stek voor een korte wandeling. Zin in een uitdaging? Er is ook een trimbaan.

Kanaal door Walcheren

Er loopt een prachtig wandelpad langs het Kanaal door Walcheren, helemaal tot Middelburg aan toe. Het is een flinke wandeling maar je kunt natuurlijk altijd de trein terug pakken.

Ritthem en Fort Rammekens

Rond het oudste zeefort van West-Europa ligt een klein natuurgebied waar je heerlijk tussen de bomen kunt wandelen. Het fort ligt dicht bij de zeedijk en een aantal kleine Westerscheldestrandjes (met natuurlijk ook uitzichten waar je u tegen zegt) liggen hier ook op prima loopafstand.

De weg vinden

Je wandelroute in de omgeving van Vlissingen kun je helemaal zelf uitstippelen. Het wandelknooppuntennetwerk verbindt de mooiste wandelpaden met elkaar en brengt je in de bijzonderste natuurgebieden van Zeeland. De Wandelknooppuntkaarten zijn onder andere te koop in VVV-Inspiratiepunten en online.